Bornova ve Bayraklı İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Dağlıer, "Verdiğimiz otopark katkı paylarının nereye harcandığını merak ediyoruz" dedi
Tek çatı altında toplanan Bornova ve Bayraklı İnşaat Müteahhitler Derneği Bornova Belediyesi'ne dava açacak. Bornova ve Bayraklı İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Ziya Dağlıer, 30 yıldır apartmanlardaki otopark yükümlülüğünü tek başlarına üstlendiklerini ancak bugüne kadar sadece bir otopark yapıldığını belirterek, "Verdiğimiz otopark katkı paylarının nereye harcandığını merak ediyoruz. Bunun amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını anlamak için belediyeye dava açacağız" dedi.
1989 yılında kurulan Bornova İnşaat Müteahhitler Derneği, İzmir'in yeni ilçesi Bayraklılı müteahhitlerle geçtiğimiz ay tek çatı altında bir araya gelirken başkanlığına da Bornova'nın tanınmış müteahhitlerinden Ziya Dağlıer seçildi. Çalışmalara başlayan Ziya Dağlıer, hizmet alanlarının genişlediğini ancak sorunların uzun yıllardın aynı şekilde devam ettiğini söyledi. 600 bin nüfuslu Bornova'da dernek üyelerinin 5 bin civarında inşaat yaptıklarını ve bunun 200 bin nüfusun konut ihtiyacını karşılayan bir yapı olduğunu belirten Ziya Dağlıer, sektör ve ilçenin en önemli iki sorununun otopark ve elektrik olduğunu söyledi. Bugün Bornova'da eski pazaryeri yakınındaki dışında ikinci bir otopark yapılmadığını belirten Dağlıer, "Otopark konusunda 2 ayrı sorun var. Bunlardan biri, otopark bedeli ödüyoruz ama ortada otopark yok. Ödediğimiz para nerede kullanılıyor, bunu bilmek istiyoruz. Bu konuda belediyeye dava açacağız" dedi. İkinci sorunun ise otopark bedelinin paylaşımı olduğunu ifade eden Dağlıer, "24 dairelik bir apartmanda ortalama 54 bin liraya ulaşan otopark katılım payı ödüyoruz. Bu yükümlülük sadece bizlerin ve yapı sahibinin üzerinde olmamalı. Oto sahibi ve otomobil firmaları da bu yükümlülüğün altında olmalı. Ancak böylece hepimizin dert yandığı sorundan kurtulabiliriz" diye konuştu.
Sektörün istihdam yaratan ve kendilerinin de bir işveren konumunda olduklarını belirten Ziya Dağlıer, otopark sorununun aynısını TEDAŞ ve harçlar konusunda da yaşadıklarını söyledi. Dağlıer, "Trafo için TEDAŞ'ın yapması gerekeni bizler yapıyoruz. Trafo parasını biz ödüyoruz bir de aylarca trafo bekliyoruz. Canımızdan bezdik, eğer gerekirse işverenler olarak TEDAŞ'ın önünde eylem yapacağız, bu sorunun kesinlikle çözülmesini istiyoruz" dedi. TEDAŞ'ın özel sektörün üzerindeki yükü hafifletmesi için adım atması gerektiğini söyleyen Dağlıer ayrıca altyapı ve yol katılım için İZSU ve belediyelerin aldığı harçların da ayrı bir sorun oluşturduğuna dikkat çekti. Dağlıer, "Eğer, yapının çevresinde okul, hastane gibi bir kurum varsa onun altyapı katılım bedelleri de bize yükleniyor. Tüm bunlar günümüz şartlarında makul seviyelere indirilmeli" dedi.